Söndag

Igår tog jag äntligen mod till mig att "klippa av" håret! Det har varit såå slitet och jag har varit så sugen på att klippa det "mycket" kortare (ca 10-15 cm). Det känns som håret växer fortare här så skulle jag inte blivit nöjd så hade det inte varit hela världen. Men nöjd blev jag! Blev precis som jag hade tänkt mig, riktigt roligt med lite förändring :) Hon fönade hela håret spikrakt vilket tog väldigt lång tid, och vad händer när jag kommer ut? Jo det börjar såklart regna! Sprang snabbt till närmaste ställe för att köpa ett paraply...

Nu sitter jag o smaksar i mig en fruktsallad efter första träningspasset sedan vi kom tillbaka och det var verkligen på tiden! Tappade lite suget när man var ifrån den en vecka, men när man väl kom till gymmet så kom energin tillbaka :)


Lördag

Då var vi tillbaka på Malta. Resan tillbaka gick också bra. Vi är båda lika förvånade över hur smidigt allting gått! Vi har hela tiden tänkt att det är ganska krångligt att resa eftersom man måste ta sig till/från skavsta men det har abolut inte varit några problem, så smidigt allting! Vi hade flyt med vinden också, stark medvind på båda flygningarna så resan tog inte mer än 3,5h.
Här har inte varit något vidare bra väder sedan vi kom tillbaka, en del regn och lite småkallt så i lägenheten blir det ganska rått.

Engelskakursen drog igång i torsdags så nu har vi fullt upp med plugg! Det är riktigt roligt o lärorikt. Sue som våran lärare heter kommer hit ca 1.5 h varje dag, men känner att vi inte hinner göra våra läxor så ska nog börja med varannan dag istället. Det är inte bara bra för engelskan utan även för ordningen här hemma :P Det är kanon för nu måste vi hela tiden diska efter oss direkt och hålla fint. Tummen upp för det!


Tisdag

Nu börjar vi närma oss hemfärd..sista dagen hemma i Varberg idag. Tidigt imorgon tar vi tåget upp mot skavsta för att sedan flyga vidare till Malta.
Igår blev det lite shopping, jag köpte en jacka och Andreas hittade en klocka. Tycker nog utbudet är lite bättre på Malta, men var kul att kolla lite på HM eftersom det inte finns på Malta.
På kvällen blev det pizza tillsammans med my friend Andreas. Det var mysigt att träffa honom och se hans fina lägenhet :)
Nu ska vi in till stan o äta hos Andreas föräldrar.

 

Söndag

Kom precis in från stallet, vad jag saknat det! Och vilket härligt väder det var att rida i idag. Jag frös inte ens när vi red hemmåt utan solen värmde skönt. Känns inte helt ok att jag bara har två dagar kvar som jag kan rida innan vi åker tillbaka till Malta.
Igår var vi och hälsade på Andreas farmor o farfar sedan blev det en tur till ridhuset och kvällen var det tänkt att partaja lite. Men Andreas har blivit lite sjuk så kändes väl taskigt att han skulle tillbringa sin lördagskväll tillsamans med mina föräldrar. Så vi skippade det och bänkade oss framför Melodifestivalen. Tycker det alltid är lika intressant att man behöver dra ett helt försvarstal om man hoppar fest...
Imorgon hoppas jag på ett fullspeckat schema med lite av varje. Gäller att ta vara på de två sista dagarna här hemma!



Tjocka Boris

Torsdag

Nu är vi hemma i Varberg. Resan gick riktigt bra både flyg, buss o tåg. Andreas åkte hem till sina föräldrar och jag o mamma tog en lunch på Tovedals, mycket gott! Det blev också en rundvandring i rönnås och en snabbvisit hos Alma i hennes nya lägis :) Men det bästa av allt var kvällen, vi var i ridhuset o red. Såååå himla kul, har verkligen saknat det så nu ska jag försöka rida så mycket jag kan innan vi åker hem igen!




Hotellfrukosten


Onsdag

Nu är det bara några timmar kvar tills vi åker, och jag är helt klar med allt, packat, städat o handlat det sista som skulle med. Har varit sjukt stressad, nu efteråt förstår jag inte riktigt varför för allt jag hade skrivit upp gick väldigt fort att fixa. Skönt.
Ikväll kommer vi till Skavsta och där tar vi in på hotell Connect och tidigt imorgon tar vi tåget hem till Varberg. Hoppas att allt flyter på med både buss o tåg..!
Det ska bli så mysigt att komma hem, trots kylan ;)


Den här lilla skruttan längtar jag myyycket efter!



Måndag

Eftersom vi åker till Sverige på onsdag (:D) så gav vi oss ut på jakt efter mössa o halsduk idag. Det inte vara helt enkelt att hitta här, men tillslut hittade vi både mössa, halsduk och även ett par skinnhandskar till mig :) Imogon är det dags att packa..spännande.



Söndag

I Fredags var jag hos lille norrmannen William 5 år. Han ska bli storebror i sommar, så han pratade en del om det. En kommentar från honom var
(W) - Min lillasyster ligger i mammas mage
(J)  - Men tänk om det är en lillebror då?
(W)- Nej det är det inte, för vi har inte sett någon tisselur!

Haha! Det lät så sjukt roligt! Han pratar så söt blandning mellan svenska/norska o börjar i princip varje meningen med - Vet du vaaad??

Gillar verkligen mina jobb här nere! :)
I eftermiddag blir det en stund med Charlie o co.






Lördag

Vi har fått jobbiga grannar ovanför oss!
Det värsta med lägenheterna här är inte bara att det blir sviiinkallt, det är även sjuuukt lyhört. Känns som vi delar ett hus med alla här.
Mest hör man från lägenheten ovanför. Den lägenheten stod tom i ca en månad och av dom som bodde där innan hörde man inte så mycket ifrån. Men det gör man från dom som flyttat in nu! Någon verkar öva flitigt på sin gitarr, vilket inte är så underhållande. Dom verkar inte helt säkra på hur dom vill ha möblerna. Och några mjuka tofflor har dom inte på sig..går dom kanske in nya partyskorna? Men nej, jag ska inte vara den sura grannen, nu drar jag på melodifestivalen på högsta volym!


Fredag

Idag har jag fyndat en klänning på Zara. Provade den i onsdags men då fick den stanna kvar i butiken..sen kunde jag inte riktigt släppa den så började ångra att jag inte köpte den, det var ju ändå 70% . Igår var det Public Holiday och då är alla affärer stängda. Så jag skyndade dit i morse innan träningen så klänningen inte skulle hinna försvinna, och det hade den inte gjort :)

Nu ska jag snart iväg för lite kvällsjobb, men imorgon är jag leeedig :)


Tisdag

Tanken var att jag skulle vart o tränat nu, men det blev baka kladdkaka istället..hehe. Nästan samma sak.. Men tur var väl det för den blev sååå god! Äntligen lyckades jag, tror det blev tredje gången gillt. Förstår inte vad jag gjort för fel innan.
Funderar på att ta en promenix till Sliema o köpa lite nyttighter och roa mig i lite butiker..men nu blev jag så mätt så tveksamt om jag orkar ta mig upp ur soffan.. Vilken latisdag detta blev!


Måndag

I helgen gjorde vi denna supergoda pastan! Kan verkligen rekomendera. Men istället för oliver tog vi soltorkade tomater och fetaost istället för vit ost som vi blandade i hela pastan.
Gick väldigt snabbt o enkelt. Tummen upp!

 
Broccolipasta med Apetina

Ingredienser

4 port

300 g pasta
250 g färsk broccoli
1 gul lök
2 tsk Arla smör
2 1/2 dl Kelda® Laga mat 4%
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 krm svartpeppar
ev 1/2 tsk salt
100 g Apetina vit ost
5 grovhackade svarta oliver

Gör så här

Koka pastan. Skär broccolin i små bitar och låt den koka med pastan några min på slutet. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt gräddmjölk, smulad buljongtärning och peppar. Låt det koka några min. Smaka av med salt. Häll såsen över pastan och broccolin. Strö över smulad ost och oliver.

Måndag

Igår var det jobb som stod på schemat. Började med en skrikandes o nyvaken liten Charlie. På med Teletubbies så var det problemet ur världen :) Det blev liten sväng i parken, men det var helt galet mycket folk! I alla parker, på strandpromenaden, överallt.

Här har vart regn o lite småkallt det senste, men igår blev det fint igen. På morgonen när det var dags för klädval tänkte jag på hur skönt det skulle varit med t-shirt väder nu...o vad händer?! Idag är det t-shirten på, helt galet! :) Ska tydligen vara så här hela veckan, hoppas på det!


Gullunge!

Lördag

Idag är jag såå nöjd med mig själv! Började med att jag gick upp i hyfsad tid och åt min braiga frukost som jag börjat med denna veckan. Sedan var det dax för promenix och det blev en lååång. Gick till St:Julians o tillbaka vilket blev hela en mil! Så nöjd. Hade egentligen tänkt att bara gå till St:julians o sen ta bussen tillbaka. Men så blev det inte, jag gick o gick o gick.. :)
Nu ska jag testa att göra en linssoppa och i eftermiddag väntar ett härligt gympass. Sjukt nöjd med hela veckan faktist, ska se till att nästa vecka blir lika bra!
Igår upptäckte jag en muskel på mitt ben/lår jag aldrig sett tidigare i mitt liv, resultat av månaders träning, wiho! Jag är på G nu o det är så roligt :)


Fredag

Idag har Andreas bokat upp oss på en engelskakurs. Vi ska få privatlektioner av en engelsk dam som kommer att komma hem till oss två timmar varje dag i två veckor (mån-fre). Vi kommer bli grymma, he he.. Det ska faktist bli riktigt kul och förhoppningsvis väldigt lärorikt. Andreas generösa jobb kommer betala halva avgiften, kalasbra! När bjöd Stantons på en pizza senast..hm..aldrig hänt?


Torsdag

Idag tog jag bussen till Valetta för att köpa en ny foundation på Body Shop. Men blev lite besviken, alla toner var väldigt gula och såg inte alls bra ut, så jag fick leta vidare o köpte då den nya från Max Factor "xperience" Har inte hunnit testa den ännu men den verkar lovande :) Fick också köpt ett nytt rött läppstift eftersom det andra försvann för ett tag sedan..

Nu är här mest regn, regn o lite mer regn..så det är ganksa kallt. Inne i lägenheten är det sååå kallt, jag får inte upp värmen trots två tröjor varav en stickad + pälsväst.. Vad händer? Men snart är det Sverige o då ska jag njuta av den härliga värmen i huset o den kalla kylan där ute :) He he..


Torsdag

Igår beställde jag lite saker från "Alvas hus", fick ett presentkort av mamma o pappa i julklapp. Blev helt kär när jag såg ljustakarna så vågade inte vänta med att beställa tills vi kommer hem och är inflyttade i lägenheten. Så dom får ligga hemma i Vråen o vänta på mig :)
Dom kommer passa perfa! :D

                    


Onsdag

Denna veckan blev det helt plötsligt inget jobb alls nästan, lite igår kväll och en stund på söndag. Tycker det är såå tråkigt! Så nu får denna veckan gå i hälsans tecken. Tre dagars hårdkörning på gymmet och mer ska det bli :) Måndagar o Onsdagar är det CBC passet som jag ääälskar, det är så bra där man går igenom hela kroppen. Efter gymmet var vi i hälsokostaffären och köpte lite nyttigheter. Köpte bla ett grönt chai te. Det fanns massa roliga te med olika egenskaper att välja mellan. Ett plus att förpackningen va så fin också!

Andreas dator som jag använder vägrar starta sig..inte helt ok med tanke på att vi har gaaanska många bilder på den. Hoppa hoppas att datakillarna på hans jobb kan fixa den! Som tur var har Andreas en "hemma-jobb-data" också så den kan jag använda nu :) Men vi kommer inte helt överrens med varandra..den är lite före mig i teknikens framsteg..


RSS 2.0