Lördag

Känsliga läsare varnas!
Gjorde idag en ganska äcklig upptäckt. När jag drog ut tanden sydde tandläkaren ihop hålet. Har tyckt att hela grejen varit ganska obehaglig, hatar när man råkar komma åt tråden med tungan och det ser så då där halvmysigt ut. Så idag två timmar efter lunch ,bestående av ris mm, pluppar det upp ett helt riskorn i munnen.  Verkade lite skumt så var tvungen att inspektera munnen, då visar det sig att stygnen har släppt, lite tråd sitter i "tandraden" o lite i kinden. Bara det ser väldigt omysigt ut, sedan ser jag att det också ligger kvar ris i hålet som nu är helt öppet! Så HIMLA äckligt! Jag brukar inte vara känslig men det här tog hårt på mig, blev så illamående att jag var tvungen att gå o lägga mig en stund haha. Nu har jag som tur var hämtat mig och ska försöka komma iväg till tandläkaren snarast möjligt. Hoppas inte någon vitlöksbit trillat ner efter kvällsmaten..hehe.

Fredag

Såg att Växtriket hade en annons på Hallands Nyheters hemsida. Och den var så himla fin! Kul med bra marknadsföring :) Blir så nyfiken på vem som kom på idén, känns inte riktigt som Roger..?

Fredag

Häromdagen var jag inne en sväng på "New look", och då hittade jag ett par stövlar på rean. Har så svårt att hitta stövlar som passar och som jag gillar, nästan altid är dom för stor i benen och vid vristen. Letade ett litet tag innan jul men gav upp eftersom ALLA jag provade var för stora. Men dessa var helt perfekta, snygga, billiga och dom PASSADE! Ordinarie pris var 89 Euro och nu kostade dom 27 Euro, som hittat! Äkta läder var det också :) Dom kommer passa bra när vi ska hem till SVERIGE den 16 Feb! :D Lääääängtar!
Köpte en ring också som jag gillar såååå! Dock råkade det bli en strl för stor så passar bara på ett finger..men tur den gjorde det iaf :)

Torsdag

Denna dagen började mycket hurtigt. Gick upp 7.00 och startade med en supergod smoothie. Skulle bara lämna Charlie på dagis, så passade då på att ge mig ut på en joggingtur till Tigné sen fick det bli powerwalk med Charlie i vagnen till dagis. Regnade jättemkt när jag gick upp så tog förgivet att det var ganska kallt ute så öste på med en massa kläder vilket var ett stort misstag! Blev helt genomsvettig. Sedan när jag kom hem var jag såå nöjd med morgonen, så tyckte jag kunde lägga mig lite i sängen för att vila , det blev en rejäl vila..vaknade kl 13! Skulle hängt med Andreas till gymmet..men råkade visst sova bort den tiden. Tänkte att jag får gå dit själv ikväll...Men nu har jag dragit igång med storbak..så synd attt jag inte hinner dit.. :P
Har bulldeg på jäsning framför våran lilla "kamin", degen ville inte alls jäsa först så fick googla lite för att hitta problemet, läste då att temperaturen bör vara minst 20 grader, här är det liiite kallare. Men nu växer den så fint i värmen. Började med att göra chokladbollar dom blev riktigt goda. Sedan skulle jag göra brownies men dom blev totalt misslyckade! Hoppas att bullarna blir bättre :)

Onsdag

Äntligen är det gjort! Nu är tanden utdragen och det gick bra. Var sjukt nervös och kände mig som Ida 5år... Började med TRE bedövningssprutor som gjorde ganksa ont, sedan skulle vi se om bedövningen var tillräcklig genom att han började trycka å greja, kändes inget förutom tryck. Så var det dags att börja, han sa flera gånger att säg till om det gör ont så slutar jag direkt så får du mer bedövning. Det första jag skriker när han börjar dra..PAIN!! Hehe, det gjorde faktist lite ont, iaf kändes det mer än bara tryck. Så i med en spruta till å börja igen. Denna gången kändes det mkt bättre, men fortfarande låg jag där helt livrädd för vad som skulle komma. Så funderar jag på när det där hemska rycket(som jag hade föreställ mig ska komma) och känner hur jag spänner mig ännu mera, då säger han "the tooth is already out".. Hehe. Det gick mycket fortare än vad jag trodde! Sedan sydde han igen hålet så nu sitter där stygn som ska ramla bort av sig själv..uh.. Jag somnade nästan direkt när jag kom hem och sov i några timmar, jätteskönt att "sova bort" bedövningen. Känner mig bra nu, men lite trött. En erfarenhet rikare idag!

Fredag

Idag har jag o Andreas sprungit runt på stan för att hitta något fint till balkongen som är (var) såååå tråkig. Hittade ett lakan på Zara home som fick bli duk. Häromdagen såg jag att det hade kommit pelargoner till blomster affären så det fick bli en sväng dit för att köpa tre stycken vita och en blomlåda att hänga på räcket. Äntligen fick vi ordnat det, skulle fixat det för läängesen..!
Jag fick även idén om att vi ska ha som en soffa på balkongen, typ en lång bänk mot väggen med massa kuddar på.Men hur ska vi kunna fixa det..? Hade varit såå mysigt o fint!
Balkongen

Onsdag

Känner att det  här med bloggande inte är riktigt min grej..fruktansvärt dålig på uppdatering, jag glömmer av det så ofta..! Men men..
Nu har jag äntligen tagit tag i mitt hår, nu är det BLONT :) Den senaste tiden har jag haft en konstig blanding av färger i håret. Men i måndags blev det ljusa slingor i hela håret. Var lite nenrvös eftersom det inte finns några blonda malteser och försöker dom vara det är det oftast ganska gult/oranget..så var lite osäker om man kunde lita på frissan här..hehe. Men det blev riktigt bra, så jag är nöjd :) Har inga bilder på det ännu men det kommer!
Sist jag skrev här så skulle jag iväg till tandläkaren. Där fick jag penicillin, så nu har jag inte ont längre MEN jag ska tillbaka på onsdag för att dra ut visdomstanden! Aj... Något jag verkligen inte ser fram emot. Först när han hade kollat i munnen trodde han att jag skulle behöva dra ut tre av fyra, kanske även den sista men på röntgen visade det sig att jag bara behövde dra ut den jag haft ont i, TUR!
Nu börjar jag även få lite klarhet i hur länge jag stannar här på lilla Malta och som det ser ut nu så åker jag hem någon gång i April, så alla som vill är mer än välkomna att hälsa på! :) Ryan Air (Skavsta) flyger billigt och i Mars börjar också Norwegian (Köpenhamn) flyga igen. Så boka boka ;)

Tandläkare

Jag som aldrig haft problem med mina tänder har nu fått sviiinont i en visdomstand, har haft det i flera dagar nu så imorgon blir det att besöka tandläkaren. Lyckades få en tid hos den svenska tandläkaren som finns här på Malta (tydligen mkt fulbokat) Börjar bli himla nervös nu, har hört en del skräckhistorier om visdomständer, hoppas hoppas jag slipper dra ut den...! Dock känns det inte så ljust nu..växer helt snett o är alldeles svullen runt om..aajj...

Söndag

Woho...första inlägget för i år! (Sent, jag vet)
Ett nyår är firat nere på Malta tillsammans med bästa tjejerna Frida o Alma. Just nyår var faktist inte så speciellt, oväntat? Svar nej. Började med middag här hemma, förrätten bestod av Toast skagen ville ju ha det så svenskt som möjligt hehe, sedan blev det fläskfilé med ugnsrostade rotgrönsaker och till efterätt skulle det bli blåbär o glass men det orkade vi inte hehe. Vi hade inte en tanke på att vi skulle beställa taxi i förväg så det flesta taxibolag var fullbokade, det vi lyckades få tag i hade en tid kl 24, hade tyvärr inte så mycket att välja mellan så det blev att fira in det nya året i en taxi. Jaja, någon gång ska man väl göra det också! Nästan lika svårt var det att ta sig hem sedan också...
Det var riktigt roligt att ha tjejerna här en hel vecka, blev lite partajande, shopping, solning mm. Nu hoppas jag att det inte dröjer lika länge tills vi träffas igen! Saknar er redan!
Har varit ledig i ca två veckor över jul o nyår så nu är det kul att komma iväg och jobba igen. Ska börja skola in Charlie på dagis (igen). Charlotte har lagt det på mig så nu hoppas jag att allt ska gå bra. Känns inte så roligt att lämna ett litet stackars barn som skriker o är högröd i ansiktet, men kan tänka mig att han inte är den enda som blir så ledsen, så det är väl bara att bita ihop.
Nu har här varit kanon väder i några dagar. Idag har här varit  24 grader, inte ett moln och ett helt spegelblankt hav, så himla härligt! Men har hört att det ska bli regn nästa vecka, blir inga roliga promenixer fram o tillbaka till dagis då..
Andreas jobbar hela kvällen så nu ska jag ha myskväll framför tv:n, "Dirty Dancing" står på tur, sedan blir det Skypedate med Hanna, ska bli kul :)

RSS 2.0