Mössa

Idag var jag o Andreas uppe tidigt för städerskan skulle komma kl 9. Vanligtvis brukar vi åka o träna då men eftersom vi varit så otroligt hurtiga förra veckan tog vi lite paus idag. Vi gick runt på stan o shoppade, Andreas var en riktig storshoppare. Jag köpte ett par tofflor, golvet i lägenheten är svinkallt, speciellt på morgonen, dom är supersköna o varma :) Jag hittade även en pälsmössa, provade den bara på skoj först men jag blev helt kär i den, sista kvar så det var bara att rycka den. Känns väldigt konstigt att köpa en mössa i 23* värme o inte ett moln på himlen, så nu kommer jag bara hoppas att det ska komma någon kall dag, kommer evntuellt få användning för den i januari o februari då vädret är som sämst här..
.

Malta

Nu har det varit riktigt dåligt med uppdateringen här...sorry för det.
Om två veckor har vi bott här i tre månader, tiden går sååå fort!
Här kommer en utvärdering;

Sophanteringen: Här sätter man bara ut soppåsarna på gatan, så kommer det en sopbil varje morgon där det springer två killar efter som galningar och fångar in alla påsar. Verkar vara ett väldigt svettigt jobb.

Bussen: Bussen kostar endast 47 cent (Inte ens 5kr)! Dock är bussarna inte i världens toppskick, det finns några få som är tillverkade efter 1950... Några gamla är renoverde och jättefina, men de flesta funderar man på hur många meter till man kommer kunna ta sig. Det kommer o går bussar i princip hela tiden vilket är jättebra! Man behöver sällan passa någon tid för att hinna med bussen.

Trafiken: Trafiken är livsfarlig! Maxhastigheten på hela ön är 60km/h, jag blir förvånad om någon håller sig under den hastigheten.. Även att stanna vid rött är inte någon självklarhet här. Här är vänstertrafik, fortfarande kan man bli lite förvirrad o undra vilket håll bilarna kommer ifrån, men vi har kommit in i det ganska bra.

Kundservicen: Hemma är det jätteviktigt med att vara trvlig mot kunder o "kunden har alltid rätt" (inte). Men här är det inte riktigt samma som gäller, ofta är dom ganska tröga med att hjälpa till, kan tex prata i tfn när dom sitter i kassan.. Men i lite finare affärer/ restauranger är det bättre!

Folket: Oftast är folket här väldigt "pratglada" åker man tex hiss tillsammans med någon börjar dom oftast prata med en, och folk är väldigt bra på att hälsa en trevlig dag, för dom känns det som en självklarhet att göra det, vilket man inte är van vid i Sverige.

Body shop: Body shop har i princip halva priset på hela sortimentet jämfört med Sveriges priser, det gillar jag!

Isolerade lägenhet: Lägenheterna här är inte isolerade vilket gör att det kan bli ganska kallt, på nätterna blir det nästan kallare i lägenheten än ute. Detta gör också att dom blir sjukt lyhörda! Man har bra koll på sina grannar, har dom tex fest får man ganska svårt att sova, man hör varenda ord dom säger!

Hyran: Hyran betalar vi i kontanter varje månad och det är så det går till i princip överallt, det känns väldigt annorlunda. Även el o vatten som för övrigt är svindyrt här! Ju mer man använder desto dyrare blir "grundpriset".

Klimatet: Och så klart vädret, som tex denna veckan i november varit soligt o varmt ca 22-23 grader mitt på dagen, det gillar vi!

Ida o Andreas










Lördag

Det är glapp i min plattång (som används dagligen) så jag behöver verkligen köpa en ny, skulle egentligen gjort det innan vi åkte hit..men men. Nu vill jag hitta någon billig, eftersom det inte är säkert att jag kan använda den hemma i sverige sen pga kontakten som inte är likadan. Så igår kollade jag igenom lite reklamblad från Lidl, då ser jag en plattång för 12 euro! Då var klockan strax innan åtta på kvällen och vi hade precis kommit hem efter att ha vart och storhandlat. Jag känner att jag måste åka direkt! Dom kan ju ta slut annars, vi har tur för på just fredagar har dom öppet till 21 :) Så vi tar första bästa buss dit, letar o letar, men hittar inte plattången..så vi frågar och då var den slut!! Jag blev sååååå besviken, hade inte haft en tanke på att den REDAN kunde tagit slut, så himla typiskt... Men vi hittade en ost som likande hushållsost och ett Yatsy, nöjda med våra inköp och att vi hittat en ost som verkar god o billig åker vi hem o lagar MYCKET god thaimat (made by me ).
Så imorse..vad hittar vi då i hallen..? Jo, en ouppackad Lidl påse..det var den osten. Vi fick iaf ett Yatsy.. ;)
Idag har jag äääääääääääääääntligen hittat en buss som stannar utanför oss, tog bara två månader..hehe.
Måste alltid gå i en lång och sjukt jobbig uppförsbacke när man ska gå hem från bussen, vilket blir minst 1 gång/dag för min del. I LOOOOVE buss 675!!
Måste också berätta att idag har jag o Andreas varit väldigt duktiga, kl 7 steg vi upp idag för att åka o gymma, och efter det satte vi oss vid strandpromenade och åt mackor som vi hade med oss, riktigt nöjda är vi! :) Jag som annars är jättetrött på morgonen var inte ens trött när klockan ringde, ska kanske försöka göra detta till en vana :)
Nu ska jag snart åka iväg till jobbpass nr 2 för dagen, hörde jag något om hemmafru?!
Ida
Thaimaten

Städerska

Idag har vi haft städerskan här för första gången, så underbart att komma hem till en klliniskt ren lägenhet :) Hur ska det gå för oss när vi kommer hem till Sverige igen!
Dock hade vi inte riktigt samma smak när det gäller inredningsdetaljer...
Placeringen av ljusen,hur tänkte hon här..? Kuddarna..?
Detta var nog det mest imponerande :)
Hon måste gillat vårat vackra motiv..haha
Nu har allt hittat tillbaka till sina ordinarie platser, väntar med spänning tills nästa vecka...!

Fyndat

Ahh...äntligen klar med all disk!! Helt sjukt mycket disk har samlats på ett fåtal dagar, men nu är det booooorta! Känner mej riktigt nöjd :)
Denna veckan har börjat bra på väderfronten, igår va det sol o varmt, men lite sämre på em, och idag har det varit helt underbart väder hela dagen, sol, varmt o inte ett moln :) Hoppas det håller i sig nu!
Idag blev det lite shopping, inte allt för ofta nu, faktist, men här finns en hel del bra butiker.
Hittade en butik jag inte varit inne i innan, kostigt nog, dom hade lite rea och det är där man ska kolla först här, då stilen på folket här inte riktigt faller mig i smaken finns det ofta några godbitar över till mig i reahögen, så var fallet även idag :) Hittade en jeansskorta, men funderade vad jag skulle ha för byxor till, jeans känns inte helt ok, tänkte att ett par beiga smala hade varit snyggt, så kollar lite bland byxorna och vad hittar jag!? Ett par jättesnygga beiga byxor i min slt (Fanns bara två kvar) och på REA :D 9 euro och där va dom mina! (Knappat 90kr) Det kallar jag fynd och TUR!
Nu måste jag sova, imorgon bitti blir det Onsdags-passet som alltid, är så nöjd att vi har tagit tag i träningen å kommit igång :)
God natt...

RSS 2.0