Lite av varje...

Har varit lite dålig på uppdatering, men det har sin förklaring..
I torsdags när jag kommer hem från jobbet, en extra jobbig dag med en lite mer krävande Charlie, mat att kånka upp med för den 5min lååånga backen, glömt nycklarna till lägenheten..mm..så möts jag av en stooor bukett blommor på bordet från min underbara Andreas, blev så himla glad! :) + att all disk var borta..
Natten till torsdag sov jag jättedåligt och vaknade av att jag hade väldigt ont i magen, går upp o äter frukost och går sen till jobbet. Mår bara sämre o sämre, får typ kramper i magen och börjar svettas jättemycket, så måste lägga mig flera gånger, och så klart vill inte Charlie sova något.. tillslut inser jag att jag absolut inte kan stanna kvar, så Fredrik (pappan) fixar så jag kan gå hem, tack för det!  Måste ha ätit något som inte var så bra.. för nu har det gått över, kan fortfarande inte äta så mycket, men mår inte dåligt längre, så imorgon blir det work work. Ska bli skönt då hela helgen i princip bestått av film, sova o lite mera film..
Det har iaf hänt en väldigt rolig sak i helgen, my favorites ALMA o FRIDA har bokat resa hit över nyår! :D Blev så sjukt glad när jag fick reda på detta, tror det hjälpte till med mitt tillfrisknande . Lääääängtar!!¨
Hela december kommer bli så rolig, första veckan kommer Andreas mamma och hälasr på, sedan kommer mamma, pappa o Anton över jul, och sedan Alma o Frida, WIHO! Ska bli sååå kul att träffa alla och att visa hur vi har det  här nere.
Ida



Shopping

Igår åkte jag och Andreas tillsammans med Liz och två andra för att shoppa lite till lägenheten. Här finns inte så mycket inredning att köpa, så man måste ta bil en liten bit bort. Vi var i två riktigt bra affärer.
Vi fick köpt en massa bra saker tex. skålar, muggar, en filt, lampa, och det bästa av allt en klädhängare och ett täcke! Äntligen!
Här har börjat bli kallt om nätterna så jag vaknar flera ggr per natt för att jag fryser, så inatt har jag sovit så bra :)
Vi har ingen hall här, utan man kommer direkt in i vardagsummet, inte så kul, här finns varken skohylla eller klädhängare, så är så glad att vi hittade en klädhängare, nu behöver inte väskor o jackor ligga på golvet :)
Dom hade lite fina tavlor också, men vi vet inte om vi får sätta upp något sådant, iaf vet vi inte hur det ska gå till, det är inga väggar av trä direkt...
Dom hade också jättefina julgranar, dom såg inte alls ut att vara i plast, så vi får nog åka dit igen när det börjar närma sig jul :)
Fruktfat/tårtfat
Lite förvaring till badrummet.

Jag älskar mitt jobb :)

I två veckor har jag skolat in Charlie, min lilla favoritkille på dagis. I början va det väldigt jobbig för han blev alltid jätteledsen när jag lämnade honom, jag kände mig jättetaskig som lämnade honom så, men nu har det börjat gå rikigt bra, fortfarande lite ledsen när jag lämnar honom, men sedan går det bra. Det är alltid så roligt när jag kommer tillbaka och hämtar honom, då kramar han mig hårt och viftar bort fröken.
Efter dagis brukar vi gå till lekparken som Charlie äääälskar. Idag var det riktigt kul där, Charlie var på ett strålande humör, och vädret var underbart.
Medans jag väntade när Charlie var på dagis, kom Andreas ner med lunch, han är bäst! :)
Nu har jag varit duktigt och gjort en egen komponerad Veg.lasange, hoppas den blir god, dock ser den oroväckande torr ut i ugnen nu...
Charlie 1 år

Första träningen!

ÄNTLIGEN!
Idag gick jag på ett Body pump-pass tillsammans med en tjej  som Andreas jobbar tillsammans med. Det var riktigt roligt! Båda var lite nervösa innan, visste inte riktigt vad vi hade gett oss in på, men vi klarade det finfint.
Jag tror inte vi missade en enda muskel på kroppen, hårt var vad det var! Vilket börjar kännas nu, efter 30min i soffan känner man sig som 70+, vågar inte ens tänka på hur morgondagen kommer bli...
Gymmet tillhör ett jättefint hotell, så när man köper gymkort ingår även spaavdelningen som består av en lite större pool (bilden), en bubbel pool, några bastu och en pool med iskallt vatten. Härligt!
På fredag är det Andreas tur att slita lite också, så då kör vi båda på gymmet och sen blir det förhoppningsvis en stund i poolen efteråt :)
Nu, sängen nästa! Go natt..
Ida

Besök hos frisören

Jag har sparat o sparat o sparat mitt hår fram tills nu. Igår bestämde jag mig för att nu ryker det, efter all sol o bad såg mitt hår ut som en enda risbuske! Så tänkte det är lika bra att klippa det rejält när det ändå måste klippas ganska mycket. Har kollat runt lite priser på olika frisörer och de flesta verkar ligga runt 10 euro BILLIGT!! Har fått rekomendationer om en salong som ligger precis där jag jobbar så jag gick dit, kapade håret och fick en nota på 35 (!!) Inte alls vad jag hade tänkt mig, dock var jag lite förvarnad...  Tjejen som klippte mig var jätttrevlig och kom med tips om hur hon tyckte jag skulle ha håret så det kändes tryggt.
Hon började med att tvätta håret, då fick jag ligga i en massagestol, och sedan masserade hon hårbotten i ca 10 min och tog i massa härliga schampon i håret. Och när hon var klar med allt fönade hon det i ca 30 min. Lyx! Kanske inget som ingår för 10 Euro...
Håret blev inte riktigt så kort som jag tänkt mig, men det är nog en bra start så jag inte får fullständig panik.. :)
Idag har här varit hemskt väder! Kallt och regnigt, men jag är inte den som stannar inne för det. Charlie måste till dagis och enda vägen för oss att ta oss dit är att gå de 30min på strandprommenaden som det blåser typ storm på vilket gör att paraply är bara att glömma... Tog nästan en timma att gå hem från dagiset, vi fick stanna flera gånger i olika buskkurar för att ta skydd, men Charlie som är universums sötaste lilla kille var lika glad för det. Vet inte om jag var riktigt lika glad, då det bara är upp i hissen, lämna av honom och sedan traska hem samma väg vi precis gått + lite till...
Härlig dag...
Ida
Ps. Mamma, idag har jag köpt en bok på engelska, bra va? ;)

Första inlägget

Nu kan alla där hemma följa oss här på Malta, spännande :)
Idag har vi bott här i exakt 6veckor, och det har gått sååå fort!
Vi bor i en lägenhet som ligger i Msida, nära till både havet och shoppingen (viktigast :) ).
Andreas jobbar på ett företag inom spelbranchen och jag jobbar som  "(super)Nanny". Vi trivs båda kanon med våra jobb!
I början när vi kom ner var här jättefint väder, ca 30* och inte ett moln, men nu har det börjat bli lite mer ostadigt, fortfarande varmt men inte lika mycket sol.
Lägger upp lite bilder på lägenheten
Ida
SovrummetKöket

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0