Hajar på Malta?!

Kollade lite på hur det såg ut runt omkring Malta på kartan och såg då att det ligger ju nära Egypten, vilket genast fick mig att tänka på hajar, hjälp! Finns det hajar här också?! Googlade direkt och hittade då det här:

Vithajen

-- Ett av världens största rovdjur som kan nå minst 6,4 meter
- Vithajen är inte den nu levande största rovfisken däremot är stillahavshåkäringen det
- Toppar med antal hajangrepp
- Flest överlevande per hajangrepp
- En haj som aktivt sticker huvudet ovanför vattenytan för att observera
- Den mest dokumenterade hajen i världshistorien
- Populärkulturellt mest kända hajarter som fungerar som stereotyp för hajar
- Kan nå en vikt på upp till 2 ton
- Kan hoppa fritt ur vattnet och komma upp i hastighet om minst 50 km/h
- Har ca 300 tänder i sin käke
- Har en högre kroppstemperatur än omgivningen
- Har en graviditet på ca 12 månader

I Medelhavet har vithajar påträffats gång på gång, framförallt i de centrala delarna och kring Sardinien, Italien, Sicilien, Tunisien och Malta.
Hur ska jag kunna bada i havet?? Det får bli poolen nästa!
Den här skulle jag inte vilja stöta på...

Måndag

Idag har varit en lugn dag, skulle egentligen upp och gymma med Andreas men tog sovmorgon istället. Nu när familjen varit här har Jag och Andreas sovit i gästrummet där vi har en 90 säng, allt för våra gäster :) Det var jättetrångt, och jag vaknade varje gång jag försökte vända mig om. Så det var riktigt skönt att vara tillbaka i den stor sängen och få sova ordentligt.
När Andreas kom hem från gymmet blev det lunch och sedan ut på stan. Hade förhoppningar om att det skulle ha börjat någon typ av mellandagsrea nu men så var inte fallet. Två affärer hade rea så hoppas dom andra drar igång snart. Andreas hittade en tröja och ett skärp på Topman (topshop). Vi fick även bytat skojortan som han fick av mig i julklapp, fel stl. Sedan blev det en härlig stund i solen på balkongen :)
Nu blir det Ris a la malta men utan saftsås, jag ska prova med nutella i stället hehe.
Försöker komma på något att göra imorgon bitti när städerskan är här, vill absolut inte vara hemma när hon är här å känna sig som en soffpotatis. Får kanske bli en vända till gymmet...kan behövas efter denna julen, har blivit på tok för mycket choklad! Men gott var det..
Saknar min lille Charlie lite, dom är hemma i Sverige nu så blir inget jobb innan den 3:e januari. Undra om han växt över julen, hoppas han lärt sig något ord i alla fall!

Söndag

Nu har vi vinkat av Anton mamma o pappa. Känns som jag väntat länge på att dom ska komma och nu när dom äntligen kom gick tiden alldeles för fort! Känns som dom kom igår.
Idag hann vi med en tur till Valetta och sedan vidare till Mdina som är Maltas äldsta stad. Där är en superfin utsikt över ön som man måste se om man kommer hit. I Mdina blev det lunch, pasta för alla. Dock var min inte särskilt god, kunde i alla fall äta mig lite mätt.
På onsdag kommer Alma o Frida hit, ska bli jätteroligt! Hoppas dom har mellandagsrea även här så vi kan shoppa loss ;) Vädret ser ok ut, men tvivlar på att det kommer kunna gå att sola på klipporna...känns mer som att det kanske kan bli någon timma på en bänk eller på våran balkong, vi får hoppas på det bästa!
Mer bilder finns här!

Mamma, Andreas, jag o Anton

Juldagen

Nu är julen firad här nere på Malta. Mamma, pappa o Anton kom i onsdags kväll. I torsdags blev det en del shopping för vissa och lite rundvandring nere i Sliema, Tigne o St:Julians. Det var helt okej väder, molningt men ganksa varmt. På kvällen blev det lite film och pizza. Igår va det julafton, vi började med en shoppingrunda. Här har affärerna öppet eftersom dom inte firar jul på julafton utan på juldagen. Sedan blev det Kalle-Anka, julmat som dom hade tagit med, julklappspel och julklappsutdelning. En mysig julafton med roliga julklappar. Av Andreas fick jag ett par jeans med hög midja, en väska, en morgonrock och en superfin jacka (mkt överraskad), av familjen fick jag ett presentkort på den här butiken, superglad för allt ihop! :)
Nu skulle det bli risgrynsgröt till frukost, men den brändes så den åkte ner i soporna, det får blir skinkmacka istället. I eftermiddag blir det kanske en sväng till gymmet med Andreas o Mamma.

Trevlig fortsättning på julen!

Tomten, Anton o jag



Tisdag

Idag har jag o Andreas varit ute på Harbour Cruise, mysigt i jättefint väder! Kul att vara ute lite på havet å se sig omkring:) Efter det blev det lite lunch på La Rive och sen en härlig stund i solen!
Imorgon kommer mamma pappa o Anton :) Så idag har vi fixat det sista så alla får en härlig julkänsla. Har handlat lite blommor, en julstjärna o lite röda liljor. Städerskan har varit här idag så nu är här julstädat också!
Vi fick även köpt en "Heater" så nu ska ingen behöva frysa i lägenheten, trots att det varit så varmt ute i några dagar är här ändå sviiiinkallt inne.
God Jul!

Värme

Ahh..idag kom värmen tillbaka! Klarblå himmel och strålande sol hela dagen. Först blev det en tur till gymmet, sedan lunch på ett stället som hette "Papparazi" blev varsin pasta med väääldigt mycket vitlök i, vill inte tänka på hur mycket jag kommer stinka! Sedan blev det hem för lite solning på balkongen, härligt!
Kolla in vädret HÄR!


Julgran

Idag kom våran julgran! :D Jättemysigt blev det nu. Köpte också en tomte som får stå bredvid.
Idag fick Andreas en julkorg från sitt jobb, full med svenska godsaker tex. Aladin choklad, ischoklad, knäckebröd, vin mm så himla gott! Kommer att spara en del till julafton, men lite kommer vi smaska i oss innan dess.
Här kommer bilder på granen...
...och allt det goda.

Julen

Jag älskar julen!
Nu är dom första julklapparna inslagna och imorgon ska dom delas ut. Har varit på jakt efter julklappar till mina små barn jag jobbar hos, det var svårt! Men hoppas det jag hittade blir bra, en tröja till Charlie, nagellack tofsar o armband till Franka o lego till Svante.
Imorgon 8.30 kommer granen som vi beställde idag :D Har varit nere på stan å handlat pynt till den, först tänkte vi inte ha någon gran, men är så glad att vi tänkte om.
Idag har vi varit på Candynavia och köpt Blossa glögg, Annas pepparkakor, köttbular o potatismos, sååååå gott!! Sitter med en kopp glögg o lite pepparkakor o bara njuter..mm..Längtar efter julmaten som Mamma o Pappa tar med.
Lagom till jul har här också blivit väääääldigt kallt, ca 9 grader ute och 16 grader inne (!!!!) Inte okej med kylan inne, men ute går det bra, blir så härlig julstämning då. Som det ser ut nu kommer det bli varmare över jul, ca 20 grader. Vi ska köpa nån värmare typ element som man kan ha i lägenheten så här blir varmt, Andreas sitter just nu med jacka på sig framför datan, hehe.
När jag var nere på stan innan så gick det en hel tomteparad på gatan, jättemysigt! I slutet gick det en häst som var så himla fin. Jag är förvånad över hur fina dom är här, känns som ett typiskt ställde där dom hade kunnat se ut lite hur som hellst men ikke. Denna hästen var dock extra fin, mörk fux med vita lindor och tomten där bak i vagnen. Blev också väldigt impnerad över hur lugn den var, alla som spelade trummor, trumpet o allt vad det var, och bjällror på selen plus en gammal buss som körde precis bakom. Synd att jag inte hade kameran med mig..
Imorgon blir det mitt sista jobbpass för i år, känns jättekonstigt att inte träffa barnen speciellt Charlie på så länge!
God Jul!

Onsdag

Här är lite av en sjukstuga nu, Andreas har blivit dålig av mat tror vi efter att ha ätit på vårat favoritställe. Vi misstänker att det även var därifrån som min sjuka kom för några veckor sedan... Ibland tror jag att maten inte värmts upp tillräckligt mycket och det är därför vi har båda har blivit dåliga. Nu är det tveksamt om vi vågar äta där mer, tyvärr för det är himla gott o bra mat.
Jag har blivit förkyld IGEN! Tror det är 4e gången sedan vi flyttade hit! Charlie har varit liiiite förkyld o pang så åker jag på det! Jag blir galen, ska se om jag kan hitta något bra naturläkemedel som stärker immunförsvaret, eftersom träning, mycket frisk luft o värme tydligen inte hjälper. Inte blev jag piggare av att igår jobba 15 h 30 min..Jobbade först hos min lille favorit Charlie 9-19.55 för att sedan springa vidare till en annan familj 20-00.30. Heeeeeelt utslagen var jag när jag kom hem, ont i huvudet, halsen och i stort sett hela kroppen. Men idag har jag varit ledig :D Blev lite städning, sen har det mest vart soffan för både mig o Andreas, riktigt skönt. Hoppas vi båda känner oss bättre imorgon.

Måndag

Nu har vi haft vårat första besök här nere, kul! Andreas mamma har varit här sedan i onsdags o åkte hem igår kväll.
Första dagen var vi ute med en sightseeingbuss det var kul att få se mer av ön :) Det var helt okej väder, men regn en dag. Bilder finns på Facebook :)
Nu har här varit lite svalare några dagar ( fortfarande varmt i solen), det blir det när det kommer vindar från norr (Europa), men jag tycker bara det är mysigt, man får lite mer julstämmning då, men i veckan ska det nog bli varmare igen då vindarna ska komma från söder (Afrika).
Ikväll är det julmys i lägenheten, julmusik, julbak o tända ljus, härligt! Andreas mamma hade med sig julkryddor o pepparkakor, så nu ska vi bara till Candynavia (Sv.butiken) och köpa glögg. Ska se om vi kan hitta en julgran också.
Snart kommer Mamma, Pappa o Anton, jag längtar såååååå!!
Mötte ett fint hästekipage med tomte o vagn.

RSS 2.0